copy to mp3 not transcoding in Slackware build

Use this category to discuss anything related to the development of Guayadeque.
Post Reply
timcowchip
Posts: 3
Joined: Tue Feb 10, 2015 3:35 am

copy to mp3 not transcoding in Slackware build

Post by timcowchip » Tue Feb 10, 2015 3:47 am

libindicate is not in the latest slackware repository, though an older version is available: http://slackbuilds.org/repository/13.37 ... ibindicate.
if necessary I could probably build new packages for libindicate and its dependency libdbusmenu.
I have attached a text file of the Guayadeque terminal output when trying to copy an ogg podcast to mp3.

User avatar
anonbeat
Posts: 1956
Joined: Thu Sep 16, 2010 9:47 pm

copy to mp3 not transcoding in Slackware build

Post by anonbeat » Tue Feb 10, 2015 3:52 am

03:36:43 PM: Error: Error creating the transcode source

This is the important part. Guayadeque cant build the transcoding pipeline. Please be sure you have installed the following gstreamer components.

giosrc
decodebin2
audioconvert
filesink
lame
vorbisenc
oggmux
flacenc
faac
ffmux_mp4
ffenc_wmav2
ffmux_asf
gnlcomposition
gnlfilesource

I dont know what are the packages in slackware that install them.

Regards
Juan Rios

timcowchip
Posts: 3
Joined: Tue Feb 10, 2015 3:35 am

copy to mp3 not transcoding in Slackware build

Post by timcowchip » Tue Feb 10, 2015 4:45 pm

Thanks Anonbeat. giosrc was the missing component. After rebuilding gst-plugins-base with gome-common installed, I was able to transcode with the copy to mp3 feature.

User avatar
anonbeat
Posts: 1956
Joined: Thu Sep 16, 2010 9:47 pm

copy to mp3 not transcoding in Slackware build

Post by anonbeat » Tue Feb 10, 2015 5:05 pm

Great that you solve it. This information may help others.

Thank you for your help

timcowchip
Posts: 3
Joined: Tue Feb 10, 2015 3:35 am

copy to mp3 not transcoding in Slackware build

Post by timcowchip » Wed Feb 11, 2015 4:29 am

After rebuilding gst-plugins-base with gome-common installed[/quote]
EDIT
After rebuilding gst-plugins-base with gnome-vfs installed

Post Reply