Segfault when unmounting a truecrypt volume

Use this category to discuss anything related to the development of Guayadeque.
Post Reply
mr_hangman
Posts: 70
Joined: Tue Sep 28, 2010 12:22 am

Segfault when unmounting a truecrypt volume

Post by mr_hangman » Tue Jan 04, 2011 12:41 pm

Guayadeque crashes every time I unmount a truecrypt volume.

This is the output log http://pastebin.com/iLhb59Jb

Edit: it only happens when the volume is mounted and unmounted after guayadeque starts. If the volume is already mounted before starting guayadeque, it will not crash when the volume is unmounted.

mr_hangman
Posts: 70
Joined: Tue Sep 28, 2010 12:22 am

Segfault when unmounting a truecrypt volume

Post by mr_hangman » Wed Jan 12, 2011 4:47 pm

I would really appreciate if you have time to look into this issue. At the moment, if I don't close guayadeque before mounting and unmounting a truecrypt volume, it will crash every single time.

Thank you very much

tamalet
Posts: 490
Joined: Fri Sep 24, 2010 4:34 am

Segfault when unmounting a truecrypt volume

Post by tamalet » Thu Jan 13, 2011 1:39 am

There is a bug in gvfs that crashes Guayadeque when partitions are unmounted.
It's quite possible that it's related to that. Unfortunatelly there is not much that anonbeat can do about it.

User avatar
anonbeat
Posts: 1960
Joined: Thu Sep 16, 2010 9:47 pm

Segfault when unmounting a truecrypt volume

Post by anonbeat » Thu Jan 13, 2011 2:16 am

I will take a look at this asap

Thanks for your help

mr_hangman
Posts: 70
Joined: Tue Sep 28, 2010 12:22 am

Segfault when unmounting a truecrypt volume

Post by mr_hangman » Thu Jan 13, 2011 5:11 am

Thank you both of you. I doubt if this is a gvfs issue because the backtrace is different from what I see in gvfs crashes.

User avatar
anonbeat
Posts: 1960
Joined: Thu Sep 16, 2010 9:47 pm

Segfault when unmounting a truecrypt volume

Post by anonbeat » Thu Jan 13, 2011 5:28 pm

Can you try with rev 1437 this issue ?

Thanks for your help

mr_hangman
Posts: 70
Joined: Tue Sep 28, 2010 12:22 am

Segfault when unmounting a truecrypt volume

Post by mr_hangman » Thu Jan 13, 2011 5:47 pm

Fix confirmed! Thank you very much!

Post Reply